3D skrivare är framtiden

OffiTech erbjuder ett flertal olika 3D-skrivare i skilda prisklasser och som fungerar på olika sätt.

3D skrivare fungerar så här:

En 3D modell skapas i datorn. Den beskriver hur en detalj ser ut geometriskt.

Denna modell skiktas sedan upp i bitar ungefär som tunna ostskivor, fortfarande i datorn.

Dessa skikt sänds till 3D skrivaren som skriver ut ett skikt i taget. Den exakta tekniken varierar beroende på skrivartyp.

När ett skikt är klart skrivs ytterligare ett skikt ut ovanpå det föregående. Detta upprepas tills modellen är klar.

Den utskrivna modellen är nu en kopia av den modell som just innan bara fanns digitalt i datorn.

Olika typer av efterbehandling och flera materialtyper förekommer.

3DskrivareBannerb550px

För att sammanfatta kan man säga att från att bara vara en tanke eller ide i en människas huvud tills ett motsvarande fysiskt objekt finns, är det nu bara några timmar. Tekniken har just börjat påverka tillverkningsindustrin genom att börja användas för tillverkning av slutprodukterna direkt.
Här nedan kommer några förslag till vilken skrivare som passar din användning:

Cube/CubePro till den som söker en enklare 3D-skrivare för t.ex. ett mindre kontor eller hemmabruk.

 

ProJet x60 eller 4500 till den som anser att utskriftshastighet, utskriftskostnad och även färg (4-färg) är viktigt.

ProJet 3500 eller 6000/7000 till den som behöver modeller med mer böjliga egenskaper och med väldigt hög upplösning.

ProX 500 eller 900 om du söker en 3D-skrivare för produktion.

s mer om de olika skrivarna längre ner.

3d

Cube – Vår minsta 3D-skrivare som skriver ut i plast

Nya Cube skriver ut med 23 olika färger i ABS och PLA material.
Denna 3D skrivare har två munstycken vilket gör att du kan printa ut detaljer där du blandar två färger eller även två materialtyper i samma utskrift. Det går att skriva ut direkt från smartphones. Skrivaren är enkel att ställa in och använder en touchscreen för manövrering.

 

CubePro –  3dskrivare som skriver ut i plast med en, två eller tre munstycken. Kontrollerad temperaturhållning i byggkammarmiljön.

CubePro har förmåga att skriva ut i ABS, PLA samt NYLON material.
Denna 3D skrivare har upp till 3 munstycken vilket gör att du kan printa ut detaljer där du blandar tre färger eller även tre materialtyper i samma utskrift. Det går att skriva ut direkt från smartphones. Skrivaren är enkel att ställa in och använder en touchscreen för manövrering.

ProJet 4500 – Högupplösta fullfärgsmodeller i plast

Denna revolutionerande 3D-skrivare levererar starka, halvstyva delar, pixel-för-pixel, rakt ut ur skrivaren, i hög upplösning, med pantone liknande färger med en fin ytfinish.Kan användas i kontorsmiljö och är dessutom lättanvänd, och snabb att skriva ut på. ProJet 4500 är ekonomisk att använda och kommer med fullt integrerad materialåtervinning för ökad avkastning och bättre total materialförbrukning.

ProJet 6000 & 7000 – Serien

Projets maskiner ur 6000 och 7000 serien är de första crossover skrivarna som erbjuder den senaste tekniken från 3D-skrivare med precisionen och prestandan av en SLA-maskin. Projet 6000 och 7000 kommer i en serie av 3 maskiner vardera. Maskinerna klarar av att skriva ut i olika VisiJet material optioner, bl.a. Flex, HiTemp och Clear.

ProX 500 produktions SLS skrivare

Den nya 3D-skrivaren ProX 500 från 3D Systems använder lasersintringteknik med en ny nivå av yt-finish, utskriftskvalité och produktionsekonomi på utskrifterna. Designad för att passa in i befintligt produktionsflöde där den producerar utskrivna parter för en mängd olika användningsområden inom luftfart, medicinska applikationer, industridesign mm. Använd ProX 500 med utskriftsmaterialet DuraForm ProX plast för att skapa utskrivna detaljer med de mest överlägsna mekaniska egenskaperna, precision, upplösning, yt-finish och kantriktighet som någonsin setts inom SLS-teknik tidigare.

Säkerställ repeterbar, verktygslös tillverkning och producera starka funktionsdetaljer snabbare med denna maskin. Med möjligheten att återanvända upp till 80% av materialet till varje utskrift skapas möjlighet att få ned utskriftskostnaden. Dessutom är ProX 500 försedd med utprovad produktions automation inkl mobil kontroll för att betala investeringen snabbare.

Vill du veta mer om 3D skrivare och vad som skulle passa er verksamhet bäst?

Kontakta gärna vår säljavdelning nedan:

Kontaktformulär

Vi kan även hjälpa dig med förbrukningsmaterial till din skrivare. Klicka här