FAQ - De vanligaste supportfrågorna

Här hittar du de vanligaste supportfrågorna som kommer in till oss. Du kan söka efter ditt problem här nedanför.

• 1. Inställningar Utskrift
  • 2. Maskiner
  • 3. Förbrukningsmaterial
Öppna alla | Förminska alla
  • 1. Redigera adressbok via datorn? Konica Minolta

Du kan enkelt lägga till användare från din webbläsare/dator. (Explorer/Firefox/Google-Crome) Uppge maskinens IP-nr i adressfältet för att komma till maskinens sida. Se även våra instruktionsfilmer på länken längst ner.

Om du inte vet vad din maskin har för IP-nr kan du få fram detta från maskinen. Gör så här:

• Klicka på displayen: Inställningar eller (Hjälp/Räknare)
    • Klicka på Enhetsinformation
    • IPV4 - adress, skriv ner detta nummer och gå till din dator
    • Skriv in IP-nr i din webbläsare så kommer du in på din maskins uppgifter (ex 192.168.x.xx)

För att lägga till en ny/redigera/ta bort användare från din webbläsare gör du så här:

• Efter att du surfat in på maskinens IP-nr får du upp flera flikar
    • Klicka på Store Adress (Orange flik)
    • Välj Lägg till ny / New Registration
    • E-post - OK / Next
    • Use opening number (valfri siffra, ex 1)
    • Name (Ex Anna )
    • Välj Keword ABC (för Anna)
    • Main - Kryssas denna ruta läggs person som favorit
    • Ange e-post adress
    • Tryck därefter OK
    • Lägg till en ny kontakt eller return för att se adressbok

Du kan nu se den nya användaren i maskinen!

Instruktionsfilm - Redigera adressbok

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(4)
    Visad 4205 GångerInga kommentarer
  • 2. Redigera adressbok via datorn? Samsung

Du kan enkelt lägga till användare från din webbläsare. (Explorer/Firefox/Google-Crome) Uppge maskinens IP-nr i adressfältet för att komma till maskinens sida. Se även våra instruktionsfilmer på länken längst ner.

Du får fram maskinens IP-nr så här:

• Om vi har installerat maskinen så kan du bara dra blå "v" (pil) nedåt och du får upp IP-nr

Lägg till ny/redigera/tabort en användare så här:

• Gå till Address Book
    • Klicka på Add
    • General: Här lägger du in namn/speed No
    • Email: Lägg in e-post adress
    • Därefter väljer du Apply

Du kan nu se den nya användaren i maskinen!

Instruktionsfilm - Redigera adressbok

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(1)
    Visad 1368 GångerInga kommentarer
  • 3. Redigera adressbok från maskinen? Konica Minolta

Gå till maskinen och gör följande val (kan vara lite annorlunda menyer på vissa maskiner) Se även våra instruktionsfilmer på länken längst ner.

• Meny
    • Inställningar
    • Administratörsinställning (Lösenord: 63348324)
    • Registrera Snabbval/Användarbox
    • Skapa Snabbvalsdestination
    • Adressbok (off)
    • Epost
    • Välj under vilken bokstav du vill lägga in användaren alt Favorit
    • Här kan du välja att lägga in en NY eller redigera en befintlig

Lycka till!

Instruktionsfilm - Redigera adressbok

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 888 GångerInga kommentarer
  • 4. Redigera adressbok från maskinen? Samsung

Gå till maskinen och följ instruktionerna nedan. Se även våra instruktionsfilmer på länken längst ner.

• Klicka på ikonen Adressbok
    • Tryck på plus tecknet (+)
    • Skriv in namn / e-postadress
    • Tryck på Klar
    • Vill du lägga kontakten som favorit - klicka på hjärtat
    •  Klart!

Instruktionsfilm - Redigera adressbok

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 485 GångerInga kommentarer
  • 5. Hur väljer jag svarta utskrifter som default? Konica Minolta

Vill du att maskinen ska skriva ut svarta utskrifter med automatik? Följ vår lathund nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka länken längst ner.

I din dator kan du ändra detta genom att göra enligt följande, du kan även se får instruktionsfilm på länken längst ner:

• Gå till Enheter/Skrivare
    • Höger klicka på maskinen och välj Egenskaper för skrivare
    • Klicka på Fliken Avancerat
    • Klicka på Standardvärden
    • Under fliken Kvalitet kan du i rullistan för Välj färg välja Gråskala
    • Verkställ

Du behöver även ändra under följande:

• Gå till Enheter/Skrivare
    • Höger klicka på maskinen och välj Utskriftsinställningar
    • Under fliken Kvalitet kan du i rullistan för Välj färg välja Gråskala
    • Verkställ

Instruktionsfilm - Svartvit default

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 953 GångerInga kommentarer
  • 6. Hur väljer jag svarta utskrifter som default? Samsung

Vill du att maskinen ska skriva ut svarta utskrifter med automatik? Följ vår lathund nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka länken längst ner.

Du kan ändra detta från din maskin, du kan även se får instruktionsfilm på länken längst ner:

• Gå till ikonen Kopiering
    • Välj Mono
    • Klicka på de 3 prickarna längst upp till höger i displayen
    • Välj Spara som standard
    • Här får du uppge ID & Lösenord sedan Logga in
    • Nu är inställningen sparad som standard

Instruktionsfilm - Svartvit default

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 484 GångerInga kommentarer
  • 7. Utskrift av Banner - Konica Minolta

Utskrift av Banner - Konica Minolta

För att skriva ut en banner kan du följa lathunden nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka på länken längst ner.

Börja med att ändra pappersinställningarna på maskinen

• Fäll ned inmatningsbordet på maskinen (höger sida)
    • Välj: Meny - Hjälp - Långt papper - Tillåt - OK

Fortsätt vid din dator för att skriva ut

• Skapa en PDF-fil med dokumentet du önskar skriva ut som banner.
    • Gå till Arkiv, välj Skriv ut
    • Klicka på Egenskaper
    • Under fliken Standard ändrar du Original format till Specialformat
    • OBS! Bredd: 297mm Höjd: 1200 - OK
    • Papperskassett - Välj Inmatningsbordet
    • Papperstyp - Tjockt 1
    • Därefter väljer du att Skriva ut

Instruktionsfilm - Banner

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 654 GångerInga kommentarer
  • 8. Utskrift av Banner - Samsung

För att skriva ut en banner kan du följa lathunden nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka på länken längst ner.

• Skapa en PDF-fil med dokumentet du önskar skriva ut som banner.
    • Gå till Arkiv, välj Skriv ut
    • Klicka på Egenskaper
    • Under Pappersalternativ och Papper, välj Original storlek
    • Välj Redigera längst ner -  Bredd: 297mm Höjd: 1200
    • Spara som Banner till nästa gång och välj OK
    • Utskriftsstorlek ska vara samma som originalstorlek
    • Källa - Multikassett
    • Tungt papper, Klicka OK
    • Därefter väljer du att skriva ut

Instruktionsfilm - Banner

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 581 GångerInga kommentarer
  • 9. Utskrift av häfte med omslag - Konica Minolta

Vill du skriva ut häfte med ett lite tjockare omslag kan du följa lathunden nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka på länken längst ner.

• Börja med att ladda kassett med ex vanligt A3 papper i kassett 2 (innehållssidorna)
    • Samt ladda Tjockare A3 papper till omslaget från inmatningsbordet (höger sida om maskinen)
    • Gå till din dator. Öppna det dokument du önskar skriva ut.
    • Välj Skriv ut och klicka på Egenskaper
    • Original format: låt stå A4
    • Pappersformat: ändra till A3
    • Papperskassett: kassett nr 2
    • Gå vidare till fliken Layout
    • Välj Utskriftstyp: häfte
    • Gå till fliken Efterbehandling, välj klammer och häftning i mitten
    • Gå till fliken Omslagsfunktion, ändra Främre omslag till skriv ut samt från vilken kassett pappret skall tas ifrån, ex inmatningsbordet - OK
    • Skriv ut

Instruktionsfilm - Häfte

Mer
    Hjälpte detta svaret dig? Ja(0) / Nej(0)
    Visad 650 GångerInga kommentarer
  • 10. Utskrift av häfte med omslag - Samsung

Vill du skriva ut häfte med ett lite tjockare omslag kan du följa lathunden nedan. Du kan även se vår instruktionsfilm genom att klicka på länken längst ner.

• Öppna ditt dokument och välj Arkiv - Skriv ut
    • Klicka på Egenskaper
    • Gå till fliken Grundläggande
    • Under Layout alternativ välj, Typ: Utskrift av häfte
    • Vikningsmetod: Alla sidor samtidigt
    • Klicka på Avancerat och välj Vik och häfta - OK
    • Gå till fliken Papper
    • Under Pappersalternativ välj Original storlek: A4
    • Utskriftsstorlek: A3 (om du vill ha färdigt resultat i A4 stl)
    • Under Källa och Typ väljer du var du har lagt pappret
    • Vid Omslag, väljer du Specialsida
    • Markera Dubbelsidig utskrift
    • Pappersalternativ: ex Multikassett för tjockt A3 papper
    • Välj därefter Lägg till längst upp
    • Sedan OK
    • Välj Skriv ut

Instruktionsfilm - Häfte

Mer